Corala Academica “Divina Armonie”

Corala Academica Divina Armonie impreuna cu Parintele Paroh Emil Caramizaru, Doamna Paula Ciuclea si Dirijorul Coralei Colonel de Armata Marius Firca.

Data de 16 noiembrie 1997 marchează crearea Coralei Academice „Divina Armonie”, un cor bisericesc aparţinând Bisericii „Sfantul Gheorghe Nou” din Bucureşti, ctitorie voievodală brâncovenească. Cu timpul, calităţile interpretative ale artiştilor corişti, absolvenţi şi studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică şi ai Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, precum şi studenţi la Teologie, au condus la un real succes pe scenele din ţară şi din străinătate şi la lărgirea repertoriului: de la muzică liturgică la cânturi folclorice româneşti şi internaţionale, precum si prelucrări folclorice moderne şi clasice, lucrări în primă audiţie, muzică vocal-simfonică, arii, duete, coruri din opere celebre, ca şi opere de sine stătătoare.

Scopul formării acestei corale a fost şi este sustinerea cantarilor liturgice din cadrul sfintelor slujbe bisericesti de la biserica Sfantului Martir Constantin Brancoveanu – Sfantul Gheorghe Nou, incepand cu Sfanta Liturghie si celelalte sfinte slujbe ale Bisericii, precum si păstrarea tradiţiei muzicii corale şi vocale româneşti şi universale, dar şi pentru promovarea şcolii de canto din România.

După afirmaţiile doamnei Paula Ciuclea, corala a fost creată din iubire: din iubirea pentru Dumnezeu, pentru Biserica Ortodoxă Română şi pentru armonia corală.

Parintele paroh Emil Nedelea Caramizaru sustine impreuna cu Consiliul parohial acest cor cu un numar de peste 40 de membri care a dus faima muzicii noastre corale bisericesti in intreaga tara si pe intreg mapamondul.

Dirijorul corului este domnul Marius Firca, colonel al Armatei Romane.

Costumele coriştilor sunt reprezentate de pelerine albe, albul fiind simbolul purităţii, pe mâneci aflându-se sfanta cruce care poartă conturul României, iar deasupra sunt inscripţionate cuvintele: Nihil Sine Deo.