Subscribe via RSS Feed

Hramul istoric al bisericii Sfântul Gheorghe Nou

emil       Ziua de 23 aprilie este în fiecare an, după cum se cunoaşte, ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Biserica Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu de la Kilometrul Zero al României îşi prăznuieşte protectorul spiritual. La această dată este hramul istoric al acestei sfinte ctitorii brâncoveneşti. Trebuie menţionat că înainte de a zidi Sfântul Constantin Brâncoveanu, la 1707, această frumoasă biserică, au mai existat şi alte încă două biserici mai vechi construite pe aceleaşi temelii ale actualei biserici care aveau, desigur, acelaşi hram al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. De aproape 500 de ani în acest loc, în fiecare an, se prăznuieşte cu mare bucurie duhovnicească hramul acestui aşezământ istoric al Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.
       În ziua hramului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a delegat la ceas de sărbătoare pentru parohia noastră, la Sfânta Liturghie, pe Preasfinţitul Părinte Cais Sadic, Episcop Vicar Patriarhal al Patriarhiei Antiohiei.

Biserica Constantin Brancoveanu Bucuresti - Foto_Aurel-V~134
Aşadar, îi aşteptăm mâine, în ziua hramului Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, pe credincioşii din Capitală şi din alte părţi ale ţării să vină alături de noi la această frumoasă bucurie duhovnicească.

Am pregătit, de asemenea, ca în fieare an, şi 500 de pacheţele cu alimente pentru cei mai sărmani, pentru copiii care provin din familii sărăcuţe şi care vor primi, ca de obicei, şi acest dar, efort, din partea noastră, a credincioşilor. Aceste daruri vin ca o contribuţie a credincioşilor noştri mai jertfelnici şi cu inimă bună pentru a face milostenie şi la sărbători, dar şi în general la celelalte zile orânduite de Dumnezeu ca să îi slujim lui Hristos prin credinţă şi prin fapte bune.

Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe-Nou de la Kilometrul Zero al României

Category: Hramurile bisericii

About the Author: Romania, Bucuresti

Comments are closed.