Subscribe via RSS Feed

Rechizite pentru copii, în Parohia „Sfântul Gheorghe” – Nou

Catapeteasma Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou de la Kilometrul Zero

Catapeteasma Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou de la Kilometrul Zero

La Biserica “Sfântul Gheorghe”-Nou de la Kilometrul Zero al României s-a desfăşurat o nouă acţiune caritabilă. Copiii care provin din familii defavorizate sau cu mulţi membrii au primit rechizite pentru noul an şcolar. După o cateheză darurile au fost împărţite.

Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou din Bucureşti

Părintele Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe“-Nou din Bucureşti

Părintele paroh al Bisericii “Sfântul Gheorghe”-Nou, Emil Nedelea Cărămizaru: “A fot un bun prilej pentru noi, Consiliul parohial şi Comitetul de femei al parohie “Sfântul Gheorghe”- Nou, în frunte cu doamna Simona Panait şi familia Panait, enoriaşi ai parohiei noastre şi cei care sprijină întotdeauna activităţile noastre filantropice. Şi am considerat, ca în fiecare an, că este necesar ca din partea acestei biserici să facem un gest de dragoste pentru copiii săraci pe care îi avem în grijă duhovnicească aici, în această parohie aşezată în centrul capitalei. Chiar dacă parohia este aşezată în centrul capitalei, din păcate avem foarte multe familii cu probleme, familii cu copii mulţi, dar sărăcuţi.
Şi atunci am prevăzut în bugetul parohiei şi această activitate filantropică şi duhovnicească. Pe lângă rechizitele pe care le-am oferit de la parohie ca dar le-am luat şi dulciuri. Le luăm şi hăinuţe până începe anul şcolar. Şi prin acest gest filantropic îi şi încurajăm ca să meargă la şcoală, pentru că le-am pus această condiţie ca ei să fie prezenţi la şcoală. Ţinem legătura cu profesorii ca să fim înştiinţaţi la momentul potrivit dacă se întâmplă ca să apară fenomene de absenteism din cadrul şcolilor în care învaţă aceşti copilaşi.”
Părinţii spun că ajutorul primit este foarte important mai ales că au mai mulţi copii. Părinţii ştiu că la începutul fiecărui an şcolar cheltuielile cresc deoarece trebuie să le cumpere celor mici pe lângă rechizite şi hăinuţe şi încălţăminte.
Atât părinţii, dar şi copiii s-au arătat foarte fericiţi pentru darurile primite.
Astfel de acţiuni caritabile au loc frecvent în parohie, dar nu numai. O grijă specială se acordă copiilor bolnavi de cancer internaţi în spitalele bucureştene şi care pe lângă daruri au primit şi binecuvântarea Sfântului Ierarh Nicolae prin moaştele sale aduse de la Biserica “Sfântul Gheorghe”-Nou spre închinare.

moastele_sf_nicolae_la_fundeni_0_w747_h800_q100

Category: Articole in presa

About the Author:

Comments are closed.