Subscribe via RSS Feed

Corneliu Vadim Tudor a dorit să fie prohodit în Biserica “Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti

 

 

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor a fost depus marţi, la prânz, la Biserica “Sfântul Gheorghe Nou” de la Kilometrul Zero al Românei.

Născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, a fost fondatorul Partidului România Mare, membru al Parlamentului European, senator, jurnalist şi scriitor.

În vârstă de doar 65 de ani, a trecut la cele veşnice, luni după-amiază, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei.

Trupul neînsufleţit a fost depus în Biserica “Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti. Obişnuia să vină aici, la Sfânta Liturghie, obişnuia să se închine şi să se roage la moaştele Sfântului Brâncoveanu şi ale Sfântului Ierarh Nicolae, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, a Sfintei Cuvioase Parascheva şi a Sfântului Efrem cel Nou.

De aceea a şi dorit să fie prohodit în sfânta ctitorie voievodală a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, asemenea lui Eminescu. Această dorinţă a exprimat-o în mai multe rânduri părintelui paroh, Emil Nedelea Cărămizaru, de care era foarte apropiat.

“Slujba de înmormântare se va desăvârşi în această biserică voievodală, ctitorie brâncovenească, de altfel după dorinţa domnului Corneliu Vadim Tudor, care atunci când venea să se închine la moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu şi la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, şi o făcea deseori, îmi spunea că dacă se va întâmpla vreodată să plece din lumea aceasta să nu uit că dorinţa dumnealui expresă este ca el să fie prohodit în această biserică a marelui martir şi sfânt Constantin Brâncoveanu, pentru că tot aici a fost prohodit şi marele nostru poet naţional Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889”, a declarat într-un interviu, marţi, părintele paroh al Bisericii “Sfântul Gheorghe Nou”, Emil Nedelea Cărămizaru.

Azi, joi, la ora 12:00, va fi oficiată slujba de înmormântare.

Patriarhia Română a transmis o scrisoare de condoleanţe către familia fostului senator, iar Administrația Prezidențială a trimis o coroană de flori.

Mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Condoleanţe familiei şi Bunul Dumnezeu să-l aşeze în rândurile îngerilor!

Dumnezeu să îl ierte!

Category: Hramurile bisericii

About the Author:

Comments are closed.